DANDELION

JACKSON SERRIES VANDERSTRAETEN’s DANDELION is getting their first reviews in. Here’s the Dutch MOORS MAGAZINE one. Available through our bandcamp store.

“Drie musici die met elkaar vrij gaan improviseren, dat is altijd weer een spannende aangelegenheid, maar als je drie virtuozen bij elkaar zet die goed naar elkaar kunnen luisteren, en die ook daadwerkelijk muzikaal met elkaar in gesprek gaan kan er ineens iets magisch gebeuren. Gitarist Dirk Serries en klarinettist Tom Jackson zijn bevlogen spelers die met passie het spel in gaan, en dat geldt absoluut ook voor percussionist en drummer Kris Vanderstraeten, maar die laatste voegt er wat mij betreft nog een extra element aan toe dat deze sessie wat mij betreft boven alles uit doet stijgen, en dat is humor. Want de passie is er zonder meer ook, en de bevlogenheid, maar ik schiet ook regelmatig in de lach bij de percussieve toevoegingen van Vanderstraeten, en eerlijk gezegd geniet ik daar enorm van. Een geweldige sessie, waarin alledrie de musici op hun scherpst spelen, en waarin ze elkaar fantastisch weerwerk bieden – beluister het album vooral wat vaker, want in de details zitten nog wat sublieme diamantjes verstopt. Niet voor luie luisteraars, maar als je bereid bent je oren open te zetten valt hier enorm veel te genieten. En te lachen.” Moors Magazine – The Netherlands