EDWARDS & SERRIES

Belgium’s JAZZ & MO magazine just reviewed JOHN EDWARDS & DIRK SERRIES’ ‘Melancholia’ album in their latest printed edition. The album is available from our store and on bandcamp.

“In zijn treffende hoestekst roept Guy Peters een interessante vraag op : het album heet Melancholia maar Peters zelf hoort vooral ongebreideld speelplezier.  De vitaliteit van het duospel en de zucht naar avontuur zijn onmiskenbaar, dusdanig zelfs dat melancholie zo’n beetje het laatste is waaraan je bij deze muziek denkt.  In elk geval is de plaat een ontmoeting tussen twee verwanten die elk uit een hoek van de experimentele jazz komen, en tussen twee instrumenten die net zo goed verwant maar erg verschillend zijn.  Het woord experimenteel is hier zonder meer op zijn plaats.  Dit is muziek waarvan de uitkomst niet op voorhand vaststaat, muziek die gebeurt.  De koers wordt al spelende bepaald.  Naar mijn idee mondt die aanpak op deze cd vooral uit in een onderzoek naar de textuur van klank.  Er zijn meerdere momenten waarop het duo verrassende en soms zelfs overrompelende samenklanken vindt, en in de tussentijd wordt gezocht.  De klankrijkdom is een ding, maar als luisteraar deelgenoot of zelfs medeplichtig mogen zijn in dat proces is toch de grootste sensatie” Jazz & Mo – Belgium