PIECES OF APPARATUS

Belgian jazz magazine JAZZ & MO just published a short but very nice and honest review of PIERRE GERARD’s unique and extremely wilful album ‘PIECES OF APPARATUS’. The album is still available through our store and bandcamp.

“Gitarist/improvisator/elektrokunstenaar Pierre Gerard voert ons mee in 5 geïmproviseerde gitaarstukken waarvan er 4 de 10 minuten overschrijden.  Hij werkt rond een idee en verklankt dat volgens de invallen van het moment.  Geen vloeiende lijnen, maar staccato-achtige klanken die de dialoog met de stilte aangaan.  Zo beginnen de stukken met een al of niet lange stilte, die op het moment dat je onderzoekt of alles nog goed is met je apparatuur wordt verbroken door een aanslag op een snaar.  Onder voorwaarde dat je voldoende zen bent en je onderwerpt aan de kunstenaar is dit een fascinerende auditieve trip.” Jazz & Mo – Belgium