A NEW WAVE OF JAZZ and PLUSETAGE

Vanaf de tweede helft van 2021 slaan A NEW WAVE OF JAZZ  en jazzclub PLUSETAGE de handen in elkaar met een nieuwe reeks van concerten die zal lopen naast de reguliere programmatie van PlusEtage, de jazzclub is sinds 1972 gevestigd in het pittoresk grensdorp Baarle Nassau (Nederland).  Een reeks concerten volledig gewijd aan de vrije improvisatie, avantgarde en de experimentele tak van de free jazz, zoals het label dit dan ook ademt.

Deze muziekstijlen komen vooral live tot hun recht en voor A New Wave Of Jazz biedt PlusEtage juist deze mogelijkheid.  Het intimistisch karakter van de zaal en de vrije mindset van PlusEtage gaan een perfecte tandem vormen met de eigenzinnigheid van het label en hun sterke motiviatie om deze segmenten van de Jazz meer uit te lichten.  

Tweemaandelijks zullen zij samen u een reeks van fascinerende, sterke en unieke concerten brengen.

Kijk gerust eens op de website van PlusEtage. De premiere van hun samenwerking vindt plaats op vrijdag 22 oktober 2021 met het trio MARTINA VERHOEVEN/GEORGE HADOW/PATRICK DE GROOTE.

From October 2021 on, A NEW WAVE OF JAZZ and jazz club PLUSETAGE join forces with a new series of concerts that will run alongside the regular PlusEtage events, since 1972 located in the mesmerizing bordertown of Baarle-Nassau (Netherlands). A series of concerts, curated by the label, completely devoted to free improvisation, avant-garde and free jazz.

This kind of music lives and breathes on stage and so the intimistic character of the venue and the free mindset of PlusEtage forms a perfect tandem with the idiosyncrasy of the label and their strong motivation to shed more light on these segments of Jazz.

These concerts will take place bi-monthly at the end of that month. The take-off is set on Friday October 22nd, 2021 with the MARTINA VERHOEVEN/GEORGE HADOW/PATRICK DE GROOTE trio. Check out the PlusEtage website.