Musique Concrête

Belgian percussionist and drummer Chris Joris wrote a short but intriguing review on DIRK SERRIES’ Solo Acoustic Guitar Improvisations I’ for the recent edition of Jazz & Mo. The album is of course available through our store or bandcamp.

“In 1948 riep de Franse geluidsingenieur en radioproducer Pierre Schaeffer de term musique concrête in het leven. Aanvankelijk ging het om composities uit opnamen van niet-electronische, werkelijke klanken, niet gerelateerd aan een muziekinstrument. Later werd het onterecht synoniem voor elektronische muziek. Naast zovelen in dit concept laat gitarist Dirk Serries echter zijn instrument manueel spreken in abstracte spanningen en klanken, zoals een Alechinsky dat op doek doet. Dit dekt de term ‘concrete muziek’ dus geenzins, maar er kan wel naar verwezen worden. Dit album kwam uit op vinyl op eigen label’ Chris Joris/Jazz & Mo – Belgium