OPDUVEL REVIEWS ALL 4

OPDUVEL remains one of those rare webzines dedicated to a huge variety of genres but with a great ear for the experimental and free improvised.
The webzine just reviewed all 4 new albums : RUSSELL/KEUNE/VANDERSTRAETEN – ON SUNDAY, COLIN WEBSTER & ANDREW LISLE – NEW INVENTION, RUBICON QUARTET – CROSSCURRENTS, WARD/VERHOEVEN/SERRIES/ROBERTS – IMAGINARY JUNCTiON. Check them out (in Dutch).

“De nadruk niet leggen op de uiterlijke verschijning van dingen maar op hun innerlijke betekenis. Een fascinatie voor vrije improvisatie en moderne minimal music. Combineer die zinnen, plaats er een isgelijkteken achter en zet “A New Wave of Jazz” aan de andere kant van het teken, en je hebt in grote lijnen waar het label van de Belgische gitarist Dirk Serries voor staat. Woorden van die strekking zijn dan ook terug te vinden op de bandcamp-site van het label, dat zijn muziek op cd steeds met een aantal tegelijk uitbrengt.

In dit geval betreft het een bundel van vier cd’s (die uiteraard los te verkrijgen zijn). Daarop zijn muzikanten te horen uit de kring van Belgische en Engelse improvisatoren die bekend zullen zijn bij mensen die Serries of het label volgen. Toch duiken met enige regelmaat nieuwe namen op en – belangrijker – ontdekken muzikanten nieuwe expressiemogelijkheden zodat de muziek die A New Wave of Jazz uitbrengt niet te voorspelbaar wordt. De filosofie van het label is duidelijk, maar die is niet star. Er is veel mogelijk. De vier cd’s die nu zijn verschenen, bewijzen dat.”